Facebook

Номинираните

Доц. Атанас Мангъров

Доц. Атанас Мангъров / снимка Дарик радио

Доц. Атанас Мангъров е началник на Covid отделението в Инфекциозна болница "Иван Киров", където преди това беше началник на Първо детско отделение. Името на доцент Мангъров изпъкна в публичното пространство след като той споделяше открито своята гледна точка за изход от кризата с Covid, различна от гледната точка на Националния оперативен щаб.

„Мисля, че колкото по-бързо се върнем към нормалното състояние на нещата, толкова ще бъде по-добре за всички. Всички тези изкуствено създадени отваряния и затваряния са абсолютно излишни и ще създадат проблеми, които ще решаваме години напред“.

В началото на кризата в интервю за Дарик радио доц. Мангъров каза, че вирусът ще премине през цялата човешка популация, няма как да се спре разпространението на заболяването, с карантинните мерки само се забавя разпространението.

И той зададе въпросът, а какво ще стане после, когато икономиката не работи дълго време?

В Китай епидемията затихна, защото много са го преболедували, а не заради стриктните карантинни мерки, категоричен бе той.

Нали не си мислите, че в 11 млн. град, могат да се изследват всички, хваща се само върхът на айсберга, посочи доц. Мангъров, като посочи Ухан.

И той даде пример, ако хората не са го преболедували в Китай, отново щеше да пламне там епидемия, защото връщащите се от чужбина заразени щяха да разпространят заболяването. Но за таково масово заразяване не се съобщава, изрази мнение той.

Доц. Мангъров каза още, че не е много умно да се ограничават хората да ходят в парковете, неговата теза е, че това е начин да се преодолее заболяването, защото такава е била картината при другите епидемии от коронавируси, те са изчезвали в началото на лятото. Хората започват да излизат на открито, не са затворени в помещения и общуването е различно.

Текс: откъси от интервюта по Дарик радио

Снимка: Дарик радио

NB! При някои електронни пощи инструкциите за потвърждение на гласа ви попадат в СПАМ, минути след гласуването. Молим, имайте предвид и проверявайте СПАМ папката.

» Всички номинирани