Facebook

Мъжете

Христо Борисов и Бойко Караджов са кавалерите на сабята за 2021 г. - „Мъж на годината“ 2021

Христо Борисов и Бойко Караджов основатели на "PayHawlk"

На тържествена церемония на 8 юни 2022 г. основателите на първия еднорог в България - финтех компания Payhawk - Христо Борисов и Бойко Караджов бяха обявени за Мъже на годината 2021. 

Основният инвеститор в рунда е Lightspeed Venture Partners. Фондът досега е влагал пари в над 1000 компании и има над 200 успешни продажби на дялове в тях. Стартъпи, които са били подпомогнати от Lightspeed са Snapchat, Affirm, MuleSoft и AppDynamics.

В инвестициите се включват и други нови фондове: Sprints Capital, Endeavor Catalyst, HubSpot Ventures and Jigsaw VC. Досегашните инвеститори - Greenoaks, QED Partners и Earlybird Digital East, също участват в рунда.

Наградата „Мъж на годината“ бе връчена от изпълнителния директор на Дарик радио - Христо Христов, който поздрави Борисов и Караджов за успеха. „Хора като Христо и Бойко слагат България на световната карта, до преди тях нямахме компания еднорог. Искам да ви поздравя, за това, че не спирате да мечтаете и че вашите успехи и постижения ни карат и ние да мечтаем“.

Награди в останалите категории:

“Мис ТВ чар” - Филипа Огнянова, БНТ.

“Легенда” - 70 години Театър “Българска армия”.

“Специалната награда на Дарик” - Петър Стоянов, който е бил и “Мъж на годината” в предишни издания.

“Добротворец”: Георги Божилов, който на два пъти пътува с мисия до Украйна - да помага на бягащите от войната майки с деца и да доставя хуманитарна помощ. В този път той беше заедно с Алек Алексиев.

“Рицар”: Николай Недков, който е национален състезател по спортно ориентиране. Той предпочете благородния жест пред Световното първенство. Решава да прекрати участието си на Световното и оказва първа помощ на пострадал полски състезател.

“Пробив”: Татяна Иванова, която е е 19-годишното момиче от Добрич, прието в единствената академия на NASA, която сертифицира кандидат-астронавти.

Автор: Darik.bg

МЪЖ НА ГОДИНАТА: